Teljes körű megoldás az egészségügyi ellátásban, avagy a legsikeresebb újgenerációs MFP.

Nagyító alatt a Kyocera ECOSYS M2040 DN MFP nyomtató. 

Nehéz helyzetben vannak a forgalmazók, amikor egy nyomtatótól nem csupán sokoldalú felhasználhatóságot, de gazdaságos üzemeltethetőséget, hosszútávon stabil nyomatminőséget, könnyű és gyors szervizelhetőséget, valamint az említettekhez képest alacsony árat várnak el a felhasználók; pláne ha mindezeknek kompakt, helytakarékos kialakítással is kell párosulniuk.

A nagy terhelhetőségű multifunkciós gépek a legtöbbször borsos árukkal hívják fel magukra a figyelmet, a Kyocera Ecosys M2040 DN pont ezért lehet ennyire sikeres az egészségügyben, 4 alapfunkciós párosít a lehető leggazdaságosabb formában, nagyobb kompromisszumok nélkül. Monokróm nyomtatás, lapolvasás, másolás, fax; minden területen minőséget képvisel.

kyocera-nyomtatok.png

A járóbeteg ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók részéről egyértelműen megfogalmazásra kerültek ezek a kritériumok. Miért tud a Kyocera Ecosys M2040 DN mégis sikeres lenni ebben a szegmensben? Első erénye a rendkívül kompakt kialakítás. A legtöbbször a tényleges betegellátáshoz nem szükséges eszközök számára igen korlátozott nagyságú hely áll rendelkezésre, ez az mfp 417 mm × 412 mm × 437 mm dimenzió méreteivel hasznos helyet spórol a régebbi, nagyméretű készülékekkel szemben.

Fontos kritérium, hogy papír, nyomat formátumok széles palettáját tudja kezelni az eszköz, beleértve az egyáltalán nem szabvány méretű formátumokat, mind a recept formátum, illetve a különböző igazolások, vények formátuma, ezek mindegyikével megbirkózik az eszköz, ezért nincs szükség a korábban rendszeresített külön receptnyomtatók használatára sem. Megkönnyíti az egészségügyi felhasználást az a tény is, hogy nem kell gyakran pótolni a nyomtatáshoz használt lapokat, emiatt nem szükséges folyton megszakítani a munkamenetet. A papírfiókban 250 lap, míg a kézi adagolóban 100 lap tárolható.

A lapolvasó funkciónál nagy előnyt jelent az az újdonság, hogy a másolandó dokumentum mindkét oldalát egy áthúzással képes leolvasni. Ennek az újításnak köszönhetően nagyban csökkent a papírelakadások lehetősége mely jellemző a szektorra, a rengeteg különböző papír formátumnak köszönhetően, valamint kétoldalas dokumentumok beolvasása így már nem jár a lapolvasási sebesség felére csökkenésével.

Az Ecosys M2040 DN egyik, ha nem legnagyobb előnye az eddig taglaltakon kívül, a rendkívül gazdaságos üzemelés. Az induló festék mennyiség ~3600 oldal nyomtatására elég, majd 7200 oldalas TK-1170 toner használatával igen alacsonyan tarthatóak a nyomatok költségei.  A Kyocera nyomtatók energia gazdálkodása is igen fejlett sémát követnek, így a legtöbb multifunkciós géphez képest alacsonyabb az energia fogyasztásuk, köszönhető ez annak a ténynek is, hogy bekapcsolás után már 6.4 másodperccel elkészülhet az első nyomat és nem kell hosszasan várni a felmelegedésre.

Végezetül kiemelhetjük még népszerűségének okaként a letisztult, követhető kezelőfelületet. A funkció és numerikus billentyűk jól elhatárolható csoportokat alkotnak, a folyadékkristályos kijelző kellőképpen tiszta és magas fényerejű, könnyen átlátható képével megkönnyíti a mindennapi használatot.

kyocera-nyomtato.png